Osteopatia

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jossa keskitytään enemmän ihmisten terveydentilaan kuin sairauksiin. Hoidossa korostetaan kehon rakenteellisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuden välistä vahvaa yhteyttä ja kehon luontaista parantumiskykyä. Osteopatia on terveydenhuollon ala, joka perustuu anatomian, fysiologian, embryologian ja muiden biolääketieteellisten tieteiden periaatteisiin.


Osteopaatti hoitaa käsin, manipuloiden ja mobilisoiden tuki- ja liikuntaelimistöä, käsitellen hellävaraisesti kehon eri kudoksia. Osteopaatti voi suositella harjoitteita, itsetoimenpiteitä ja tarvittaessa muita terveydenhuoltopalveluita paranemisen tueksi. Vaivan parantuminen tai oireiden väheneminen saattaa vaatia useampia hoitokertoja. Osteopaatti seuraa paranemistasi jokaisella hoitokäynnillä ja keskustelee kanssasi mahdollisista hoitosuunnitelmaan tehtävistä muutoksista.

Olen saanut 4-vuotisen osteopatia peruskoulutuksen jälkeen lisäkoulutusta niin kotimaisilta kuin ulkomaalaisilta osteopatian kouluttajilta. Käytän omassa hoidoissani paljon ns. vipuvarsitekniikoita ja pehmytkudoskäsittelyjä. Minulla on myös käytössä erikoishoitopöydät (Flexio distractio sekä TR-Manual Multitraction hoitopöytä) joiden avulla esim. kaularangan ja selkärangan käsittelyt voidaan suorittaa pehmeästi ja turvallisesti. Hoidossani käy paljon myös ikäihmisiä joten hoitoni sopii vauvasta vaariin:)

Käyn myös vanhusten palvelutaloissa hoitamassa asukkaita ja osteopaattinen hoito onnistuu myös hyvin esim. ikäihmisen istuessa tuolissa tai pyörätuolissa.

Lisätietoa osteopatiasta:

www.osteopaattiliitto.fi